NEDbot – 12. přepínač módů

Vyrobil jsem jednoduchou destičku která slouží k přepínání ovládání pohonu mezi RC přijímačem a Arduinem. Díky ní můžu přepnout autonomní mód a RC mód.

přepínač módů

Přepínač obsahuje IO 74LS244 který obstarává vlastní zapnutí a vypnutí vstupů a pomocný obvod 74LS04 který zajišťuje aby byl aktivní vždy pouze jeden vstup.

Na desce jsou dva vstupy pro RC přijímač a jeden dvoukanálový vstup pro Arduino a dva výstupy pro připojení motor-driveru. Také jeden vstup pro přepnutí módu pomocí RC spínače a výstup pro ovládání majáku, který zajišťuje správnou indikaci zvoleného módu.

schéma zapojení

Podklady pro výrobu v KiCADu jsou ke stažení

Jedna myšlenka na “NEDbot – 12. přepínač módů”

  1. Nebylo by lepší integrovat „vše do jednoho“ třeba ESP32? Teď je tam přijímání RC signálu, přepínání RC/Arduino, arduino na maják, … Třeba tohle předělávání serv mi příjde jako celkem historie.

    Osobně bych šel do nějakého ovladače ve stylu PS2 (https://www.aliexpress.com/item/1005005346185003.html) a k tomu už jenom Arduino/ESP32, které by obstaralo vše ostatní. Možná lépe to ESP32 – má vestavěnou WiFi a můžeš tam udělat webovou stránku s online telemetrií. Případně to třeba i přes ten webserver ovládat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *